Stołówka

Szanowni Rodzice,
posiłki wydawane będą na podstawie karnetów obiadowych, które rozdane zostaną po dokonaniu wpłaty. Opłaty należy dokonywać z góry do ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z posiłków w stołówce szklonej.

Przelewu dokonujemy na podany niżej rachunek bankowy.

60 1030 1508 0000 0005 5082 7069

Tytułem: imię i nazwisko ucznia, klasa, opłata za obiad za miesiąc, kwota.

Cena obiadu w roku szkolnym 2018/2019 wynosi 6 zł.

Potwierdzenie wpłaty należy dostarczyć do sekretariatu szkoły lub przesłać e-mail na adres: sp97stolowka@wp.pl, aby dziecko otrzymało obiad począwszy od dnia wpływu informacji do szkoły.

W przypadku nieobecności ucznia uprawnionego do korzystania z posiłku w stołówce szkolnej lub rezygnacji z posiłku zwrotowi podlega dzienna wysokość opłaty za korzystanie z posiłku za każdy dzień nieobecności, z zastrzeżeniem, że w przypadku braku zgłoszenia nieobecności lub rezygnacji z posiłku najpóźniej w dniu poprzedzającym, zwrot opłaty nie przysługuje za pierwszy dzień nieobecności.

Rezygnację z obiadów zgłaszamy osobiście, telefonicznie pod nr tel. 228220920 lub mailowo na adres: sp97stolowka@wp.pl

Jeśli dziecko będzie miało opłacane obiady przez OPS, rodzice proszeni są o dostarczenie stosownej decyzji do szkoły. Bez aktualnego dokumentu obiady nie będą wydawane.

z poważaniem
Agnieszka Tkaczyk
Dyrektor szkoły

Zgodnie z Zarządzeniem nr 2048/2008 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 11 września 2008r. w sprawie zaakceptowania warunków korzystania ze stołówek zorganizowanych w przedszkolach i szkołach m. st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki.

JADŁOSPIS

Jadłospis może ulec zmianie.

Poniedziałek – 01.10.

  • krupnik
  • schab pieczony, kasza gryczana, fasolka szparagowa, kompot

Wtorek – 02.10.

  • barszcz czerwony
  • pierś kurczaka, makaron muszelki, brokuły, kompot

Środa – 03.10.

  • zupa grochowa
  • zapiekanka z makaronem, surówka z sałaty lodowej i pomidora, kompot

Czwartek – 04.10.

  • zupa marchewkowa
  • spaghetti po neapolitańsku

Piątek – 05.10.

  • rosół
  • pierogi z serem i polewą waniliową, nektarynka, kompot

Poniedziałek – 08.10.

  • zupa koperkowa
  • kotlet mielony, wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot

Wtorek – 09.10.

  • zupa ryżowa
  • sznycel z kurczka, ziemniaki, buraczki gotowane, kompot

Środa – 10.10.

  • zupa grochowa
  • pierś kurczaka, makaron muszelki, brokuły, kompot

Czwartek – 11.10.

  • zupa kalafiorowa
  • gulasz drobiowy, kluski śląskie, surówka colesław, kompot

Piątek – 12.10.

  • zupa ogórkowa
  • ryba, ryż z sosem pieczarkowym, morela, kompot

Poniedziałek – 15.10.

  • zupa pieczarkowa,
  • kęski wieprzowe, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot

Wtorek – 16.10.

  • zupa pomidorowa z makaronem
  • bitki schabowe, ryż, warzywa gotowane, kompot

Środa – 17.10.

  • zupa z soczewicy
  • udko z kurczaka, ziemniaki, buraczki na ciepło, kompot

Czwartek – 18.10.

  • zupa jarzynowa
  • kurczak po meksykańsku, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Piątek – 19.10.

  • zupa szczawiowa
  • makaron z serem i polewą waniliową, banan, kompot

Poniedziałek – 22.10.

  • zupa brokułowa
  • rizotto, surówka z białej kapusty, kompot

Wtorek – 23.10.

  • kapuśniak
  • kotlet mielony, drobiowy, ziemniaki, surówka z selera, kompot

Środa – 24.10.

  • barszcz czerwony
  • sznycel z kurczaka, ziemniaki,marchew gotowana, kompot

Czwartek – 27.10.

  • zupa zacierkowa
  • spaghetti po neapolitańsku, jabłko, kompot

Piątek – 26.10.

  • żurek
  • naleśniki z serem i polewą waniliową, gruszka, kompot

Poniedziałek – 29.10.

  • zupa koperkowa
  • kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot

Wtorek – 30.10.

  • zupa kalafiorowa
  • gulasz wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot

Środa – 31.10.

  • zupa pieczarkowa
  • udko pieczone, ziemniaki, marchew gotowana, kompot